Figyelem! Ez az oldal a 2021-es Tanulófesztivál eseményeit tartalmazza!

ÉlményMűhely a Pécsi Tanuló Fesztiválon : FELFEDEZÉS – JÁTÉK – MŰVÉSZET – TUDOMÁNY – INNOVÁCIÓ – VÁLLALKOZÓ SZELLEM – DESIGN / Fény és technológia- robotok építése és működtetése 4D FRAME készlettel

2021. szeptember 25., szombat 12.00
Résztvevő: 
Program helyszíne: 

A 10-18 éves korosztály a szülők, nagyszülők, testvérek bevonásával “Fényérzékeny” robotokat épít és működtet az ÉlményMűhely 4D FRAME MECHATRONIC készletének alkalmazásával .
A játékos problémamegoldás, kutatás-központú, kollaboratív tanulás során, a problémamegoldó tevékenységsorozat eredményeként a meglévő és új ismeretek alkalmazásával kézzelfogható tudástárgyak, működő - akár focizó - robotok készülnek,miközben a diákok a szülők bevonásával érvényesítik saját, innovatív ötleteiket is. Olyan programot kínálunk, amely keretében a generációk közötti (gyermek, szülők, esetleg nagyszülők) összefogása révén érhető el a legnagyobb siker, illetve amelyekben a tanulás iránya folytonosan változik: hol a fiatalok, máskor pedig az idősebbek sajátíthatnak el egy lényeges újdonságot egymástól. Az együttműködés és közös problémamegoldás a matematika, természettudományok, műszaki, informatikai ismeretek integrált megközelítését teszik lehetővé. Létszámkorlát: a programon 15 fő vehet részt.