Figyelem! Ez az oldal a 2021-es Tanulófesztivál eseményeit tartalmazza!

„Rajzok a karanténból” című kiállítás gyermekotthonokban és lakásotthonokban élő gyermekek, serdülők és külsős felőttek alkotásaiból.

2021. szeptember 24., péntek 08.00
Program helyszíne: 

Általunk kifejlesztett természet változásrendjére és a népművészet formakincsre épülő művészetterápiás és vizuális nevelési módszert alkalmazunk. Főkép Pécshez közel, az Ormánságban, Kóróson található református kazettás mennyezetű templom motívumait és üzbég népművészeti formákat dolgozzuk fel, sajátos eszközeinkkel. Nem lemásoljuk a népi motívumok virágformáit, hanem azok üzenetét értelmezve, belűről átélve és a formákat kreatívan tovább gondolva, az alkotók megteremtik a saját önkifejező szimbólumaikat, mint a gyerekek, mint a felnőttek egyaránt.
A koronavírus-világjárvány új kihívást jelentett. A karantén időszakok alatt a gyermekotthonokban és lakásotthonokban a gyermekek, serdülők gyakorlatilag a közel 2-3 hónapig bezárva éltek, nem fogadhattak hozzátartozót sem. A bezártság ideje alatt nőtt bennük a szorongás, a frusztráltság, az agresszió amelyet csökkenteni tudtak művészetterápiás foglalkozásaink, melynek keretén belül a covid-vírusjárvány témáját is feldolgoztuk.