VI. Pécsi Tanuló Város Fesztivál - 2022. szeptember 22-24.

Immár hat esztendeje annak, hogy Pécsett számos szervezet és intézmény fogott össze azért, hogy olyan Tanuló Fesztivált szervezzen a Pécsi Napok részeként, melyben a tanulás a felfedezés, öröm, megismerés és kíváncsiság kifejezése. Az először megrendezett esemény interaktív tanulási programjai sikerének is köszönhetően 2017. szeptember 18-án Pécs városa átvette az UNESCO Globális Tanuló Város Díját (Global Learning City Award), melyhez kapcsolódóan a Város vezetése vállalta, hogy minden esztendőben tanuló fesztivált szervez. Kezdeményezésünket támogatja a Pécsi Tudományegyetem és a tanulás, valamint az egyéni és közösségi képesség-fejlesztés mellett elkötelezett oktatási, tudományos, kulturális, művészeti, gazdasági, sport, természetvédő szervezetek és intézmények, továbbá felekezetek és nemzetiségek. Idei programunk mottója:

INSPIRÁLJUK EGYMÁST TANULÁSSAL!

A tanulás értéke és haszna a környezet, a kultúra és a gazdaság kölcsönhatásában

 Helyszín és időpont: Pécsett a belvárosban (Széchenyi tér, Kossuth tér, Civil Közösségek Háza) és több városrészben 2022. szeptember 22-24. napokon szakmai rendezvényekkel, előadásokkal valamint fesztivál-programmal 10.00 – 18.00 óra között számos formában, tevékenységgel a közösségi tanulásért tanuló közösségekkel.

Ebben az évben a tanulást, annak folyamatát és tartalmát az alábbi, az UNESCO által is meghatározott fenntarthatósági szempontok szerint vizsgálnánk a rendezvény keretében:

  • Érték, hagyomány és identitás a tanulásban 
  • Okos város – Kreatív város – Tanuló város kapcsolatok
  • Inklúzió - Integráció  -  Elköteleződés a tanulásban

Csatlakozzon Ön és intézménye is a közösségi tanulási formát, tevékenységet és fejlesztő programot képviselő nyitott példával, mely megismerhető, részt lehet benne venni életkortól függetlenül a megismerés, a felfedezés, az alkotás, az ismeretszerzés és -terjesztés megnyilvánulását képviselve. Ismét várjuk közoktatási intézmények tanárait és diákjait, osztályok, iskolai tanuló és fejlesztő közösségek részvételét, bekapcsolódását és felajánlásait.

Amennyiben kezdeményezésünk felkelti érdeklődését, várjuk jelentkezését a Tanuló Fesztivál honlapján, ahol elérheti az idei fesztivál felhívását, formálódó programját és itt töltheti fel intézménye bemutatkozását és felajánlásra javasolt tevékenysége(i) rövid ismertetőjét:

http://ptf.ckh.hu

A 2022. évi Pécsi Tanuló Város Fesztivál programjait a Civil Közösségek Háza koordinálja.

A 2022. évi fesztivál szakmai partnerei: az UNESCO Globális Tanuló Város Hálózata (UIL- GNC); MELLearN, PASCAL Int. Observatory és annak Learning Cities Hálózata és a Nevelők Háza Egyesület